سمنو؛ غذای مقوی و پرطرفدار ایرانی

بازدید: 110 بازدید

سمنو یکی از سنتی‌ترین و محبوب‌ترین غذاها در میان ایرانی‌ها به‌شمار می‌رود. سمنو غذایی مغذی است که از برشته‌کردن گندم کامل و پختن آن با روغن، شیره انگور و سبزیجات تهیه می‌شود.

خواص سمنو برای کبد چرب

آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر موجود در آن نقش مهمی در سم‌زدایی کبد دارند. همچنین

ماده‌ای به نام بتائین که در جوانه گندم موجود است، می‌تواند موجب از بین رفتن چربی‌های

اضافی کبد و بهبود عملکرد آن شود. البته بهتر است این خوراکی خوشمزه را در حد اعتدال و همراه با رژیم غذایی سالم مصرف کنید.سمنو و تقویت استخوان‌ها مصرف متعادل آن به ارتقای سلامت بدن کمک می‌کند.

این خوراکی خوش‌طعم سرشار از کلسیم و پتاسیم است که برای جلوگیری از پوکی

استخوان مفید هستند. شما می‌توانید برای بهره‌مندی بیشتر از میزان کلسیم آن را با شیر مصرف کنید. در واقع، می‌توان گفت یکی از خواص آن با شیر، افزایش کلسیم و پروتئین است که به تقویت استخوان‌ها و بیشتر شدن انرژی بدن کمک می‌کند.

ارزش غذایی بالای سمنو

آن به دلیل داشتن مواد اولیه از قبیل گندم کامل، حبوبات، سبزیجات و روغن منبع غنی پروتئین و فیبر محسوب می‌شود. همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوانی در آن وجود دارد.

از آن می‌توان به عنوان غذای اصلی یا میان‌وعده مغذی استفاده کرد.

طرز تهیه سمنو در منزل

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 2 پیمانه برشته گندم کامل
  • 3 پیمانه آب
  • نیم پیمانه روغن مایع
  • نیم پیمانه شیره انگور
  • نعناع، جعفری، پیازچه و ادویه به مقدار لازم
  1. برشته گندم را با آب بجوشانید تا نرم شود
  2. سپس روغن، شیره و ادویه‌ها را اضافه کنید
  3. مواد را به مدت 10 دقیقه بپزید تا آب آن جذب شود

سمنو آماده سرو است. برای طعم و مزه بهتر می‌توان کشمش و پسته نیز به آن اضافه کرد.امیدوارم روش تهیه ساده و خانگی سمنو مفید باشد.

دسته بندی مقالات
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ
سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت