
در ادامه مقاله چای نوشیدنی محبوب ایرانیان علاوه بر جنبههای فرهنگی، آن حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات گیاهی مفیدی است که برای سلامتی مزایای زیادی دارد:
- 1) وجود آنتی اکسیدان
- 2) کمک به سلامتی قلب
- 3) کلسترول LDL را کاهش میدهد
- 4) سلامت روده را بهبود میبخشد
- 5) به کاهش فشار خون کمک میکند
- 6) به کاهش خطر سکته کمک میکند
- 7) سطح قند خون را کاهش میدهد
- 8) کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان
وجود آنتی اکسیدانها در مواد غدایی یکی از اصلیترین فاکتورهای تایید سلامتی است. خوشبختانه این ماده در چای سیاه وجود دارد. آنتی اکسیدانها به سلامت کلی بدن کمک میکنند، آسیب سلولی را کاهش میدهند، سطح کلسترول و قند خون را پایین میآورند و به کاهش چربی کمک میکنند.
البته مصرف بیش از حد آن نیز میتواند باعث بروز مشکلاتی مثل بیخوابی، لرزش دستها و اضطراب شود.
راهنمای مصرف چای برای بهرهمندی بیشتر از فواید آن
برای بهرهمند شدن از فواید آن، رعایت نکات زیر توصیه میشود:
- مصرف 3 تا 4 فنجان آن در روز
- جایگزین کردن چای به جای نوشابههای گازدار
- استفاده از چای سبز به دلیل آنتیاکسیدان بالا
- اجتناب از قند و شکر اضافه هنگام مصرف آن
- نوشیدن آن با معده خالی در صبح
همچنین افرادی که دچار بیخوابی هستند باید از مصرف آن قبل از خواب خودداری کنند.