چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها در بین ایرانیان به شمار میرود. اگرچه چای در چین و سایر نقاط آسیا ریشه دارد، اما فرهنگ مصرف چای در ایران بسیار عمیق و ریشهدار است.
انواع چای محبوب در ایران
متداولترین انواع چای مصرفی در ایران عبارتند از:
- چای سیاه
- چای سبز
- چای زرد
- چای سفید
- چای اولونگ
چای سیاه بیشترین مصرف را در صبحانه ایرانیها به خود اختصاص داده است.
مراحل دم کردن چای در ایران
ایرانیها برای دم کردن چای اصول خاصی را رعایت میکنند:
- استفاده از ظروف ویژه چایخوری مثل استکان و بشقابچه
- گرم کردن استکان با آب جوش
- قرار دادن چای خشک در استکان
- ریختن آب جوش به صورت پلکانی روی برگهای چای
- دمگیری چای به مدت 5 الی 7 دقیقه بسته به نوع چای
شیرین کردن چای با قند یا شکر و اضافه کردن نعناع خشک یا تازه نیز از سنتهای چای خوری در ایران است.
جایگاه چای در مهماننوازی ایرانی
در فرهنگ ایرانی، پذیرایی از مهمان با استکان چای آغاز میشود. چای نماد مهماننوازی و گرمی روابط انسانی در بین ایرانیان به حساب میآید.
امید است مطلب مفید باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره چای ایرانی میتوانید با ما در ارتباط باشید.